Кетъринг за голямо събитие
Кетъринг за голямо събитие

Кетъринг за голямо събитие

Най-доброто време да резервирате кетъринг.

Организирането на перфектното събитие е голямо начинание и може да бъде свързано с много работа и организация. Един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за планиране на голямо събитие, е времето, което ще ви е необходимо, за да резервирате кетъринг. Това е така, защото докато искате да сте сигурни, че получавате възможно най-добрата храна, вие също така искате да избегнете плащането на твърде много и необходимостта да чакате най-добрия възможен доставчик. Тази статия ще ви помогне да намерите лесен отговор на този въпрос.

Освен времето има и още различни фактори, които трябва да имате предвид. Въпреки, че като цяло е добра идея да резервирате кетъринг месеци предварително, има и други фактори, които могат да повлияят на момента на вашата резервация.

Един от факторите, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за планиране на голямо събитие, е мястото. Размерът на пространството и видът на събитието, ще повлияят на нуждите на кетъринг компанията. Например, ако планирате да вечеряте седнали, ще ви трябва повече място за масата и приборите за сервиране.

Друг фактор е броя на хората, които ще могат да присъстват на събитието. Освен това трябва да вземете предвид и специалните диетични нужди на вашите гости.

Ако събитието е в заведение, което е много оборотно и се резервира за него бързо и от по-рано, ще искате по-скоро да сключите финален договор с кетъринг компанията, за да си гарантирате помещението.

От голямо значение е и сезонността на събитието. Например, ако планирате лятно събитие на открито, ще искате да се уверите, че опциите за храна и напитки са сезонни. Наличието на възможно най-добрите местни съставки също ще ви помогне да предоставите възможно най-доброто обслужване. Дали ще трябва да доплатите твърде много за оборудване като шатри и декинг? Което също е определящо както за бюджета, така и за усещането на самите гости.

Като цяло, кетърингът може да бъде огромен разход, така че ако планирате да организирате събитие, важно е да имате добър бюджет. Преди да започнете да планирате голямо събитие, важно е първо да определите броя на хората, които очаквате. Това ще ви даде оценка колко храна ще ви трябва.

Преди да започнете да планирате голямо събитие, важно е да обмислите вида на събитието, което планирате. Например, ако планирате официална вечеря, ще искате да се уверите, че опциите за допълнителна или вегетарианска храна са възможни. Трябва също да коригирате бюджета си съответно. И накрая, трябва да вземете предвид цената на труда и евентуално удължено работно време на обслужване.

Едино от най-важните неща е предварителното планиране. Тъй като компаниите за кетъринг могат да бъдат резервирани бързо, важно е да започнете процеса на планиране от рано. Обикновено най-доброто време за резервиране на кетъринг услуга за голямо събитие е шест до осем месеца предварително.

Това ще ви даде достатъчно време да сравните различните услуги и цени, предлагани от различни компании за ивент кетъринг. Освен това ще ви позволи да се възползвате от отстъпките за ранни резервации, които те предлагат. Наличието на добре проектирано и организирано събитие може да помогне да се гарантира, че храната, която ще бъде предложена на събитието ви, ще бъде възможно най-добрата.

Не по-малко важно е и доставката на храна. Наличието на подходящо количество храна може да помогне за успеха на събитието. Също така е важно да планирате предварително и да се уверите, че кетъринг компанията разполага с необходимите консумативи. Обикновено най-доброто време за вас да уточните и финализирате вашите изисквания към кетъринга е около четири до шест седмици предварително, което дава на кетъринг компанията достатъчно време да разработи варианти на меню.

Най-важното когато планирате голямо събитие, е да потвърдите всичко с договор с кетъринг компанията, където подробно да бъдат описани всички ваши желания и изисквания. Това ще ви позволи да сте сигурни, че всичко ще бъде наред. 

Вероятно има още фактори, които влияят и участват в процеса на организиране на едно събитие, но тук сме засегнали най-важните от тях с цел да ви насочим в правилна посока.

Ние от CateringsForHope вярваме, че можем да превърнем благотворителноста в нещо желано, отговорно и масово.

„БИНОВИС“ ООД

Всички права са запазени © 2022. | www.cateringsforhope.bg