Перфектния график за сватба
Перфектния график за сватба

Перфектния график за сватба

Как да планирате перфектния график за сватбения ден?

Вашата  сватба трябва да бъде лека и приятна, ако имате добре дефиниран график. Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат да създадете график, който ще ви позволи да имате най-приятното и безпроблемно изживяване.


Един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за планиране на вашата сватба, е да имате добре дефинирана времева линия. Това ще ви позволи да следите всички подробности от деня и да сте сигурни, че всичко е наред.


Добре дефинираната времева линия ще помогне за минимизиране на стреса и ще гарантира, че всички са на една и съща страница. Освен това ще ви позволи да избегнете евентуални проблеми със сватбения ден. За да ви помогнем да създадете перфектен график, ви представяме различни шаблони за планиране, които ще ви помогнат да следите всички подробности за деня.


Започнете рано. Това ще ви позволи да се възползвате от времето, което имате на разположение, за да се отпуснете и да се забавлявате.


Логистиката. Въпреки че шаблоните по-долу ще ви помогнат да създадете добре дефинирана времева линия, логистиката на всяко отделно събитие ще варира в зависимост от двойката. Например, ако имате церемония на друго място, графикът ви може да бъде засегнат. Направете последно стиковане със кетъринг компанията и ресторанта.


Не карайте гостите да чакат дълго време. Вместо това планирайте дейности, които ще забавляват гостите и дръжте кратки речи.


Добре дефиниран график. След като сте осигурили графика си, не забравяйте да го споделите с вашият сватбен организатор и други доставчици поне месец преди събитието. Това ще позволи всеки да е информиран на време, наясно със всички подробности и ще гарантира, че всичко ще бъде наред.


Преди да започнете да планирате сватбения си ден, важно е да се запознаете с различните дейности, които ще се извършват през деня. За да ви помогнем да планирате сватбения си ден, направихме разбивка на приблизителното време, което ще отнеме всяка дейност. Тези времеви блокове могат да бъдат коригирани, за да отговарят на вашите специфични нужди.


По време на предпартито ви предлагаме да отделите около два до три часа за различни дейности, като подготовка, прическа и грим. Ако имате по-голяма група от асистенти, трябва да отделите повече време за тази стъпка, тъй като повечето гримьори и фризьори изискват около 30 минути за всяка отделна дейност.


Снимките преди церемонията трябва да отнемат от един до половин час. След като сте облечени, трябва да отделите поне час за групови и самостоятелни портрети със сватбеното тържество. Ако планирате да имате самостоятелна фото сесия с партньора си преди церемонията, трябва да си позволите допълнителни 30 минути.


Следващата стъпка е да пътувате до церемонията. В зависимост от това къде се подготвяте и колко далеч сте от мястото, това може да не е необходимо, но ако планирате да пътувате до церемонията, трябва да предвидите достатъчно време за всякакви закъснения.


Церемонията, която е времеви блок, който варира в зависимост от двойката, може да отнеме около 30 минути до 1 час в зависимост от религиозната церемония. Нерелигиозните церемонии могат да се проведат само за 20 минути.
След церемонията трябва да отделите около един до половин час за групови и самостоятелни снимки с вашето сватбено тържество. По време на коктейлния час гостите могат да се насладят на разнообразие от напитки, докато вие правите групови снимки.


Първият танц и влизането на сватбеното тържество може да отнеме около 30 минути в зависимост от времето, през което гостите са седнали. След като са седнали, вие и вашето сватбено тържество трябва да започнете първия танц. Ако искате вашите гости да се присъединят към вас на дансинга, трябва да си позволите допълнителни 20 минути.


Всичко останало и индивидуално във вашата програма трябва да обмислите внимателно колко време би отнело, като си заложите и време за забавяне и грешки.
 

Ние от CateringsForHope вярваме, че можем да превърнем благотворителноста в нещо желано, отговорно и масово.

„БИНОВИС“ ООД

Всички права са запазени © 2022. | www.cateringsforhope.bg